- İstenmeyen Tüyler Nasıl Oluşur?
Lazer Epilasyon Androjen denilen erkeklik hormonları hem erkek hem de kadınlarda bulunan hormonlardır. Androjen seviyesindeki artış istenmeyen tüylerin oluşmasının başlıca nedenidir. Androjenler, vücutta bulunan ince, kısa, zayıf tüylerin sert, uzun kıllara dönüşmesine sebep olur.
Androjen düzeyinin yükselmesi; genetik yapı, kullanılan çeşitli ilaçların yan etkisi, adrenal bozuklukları, polikistik over ve menopoz gibi çeşitli nedenlerle gelişebilir.
İstenmeyen Tüylerden Kurtulmak Mümkün
Kişinin görüntüsünü olumsuz etkileyen istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan geleneksel ve geçici yöntemler:
- Tüy Dökücü Kremler
- Tıraş
- Ağda
- Epilasyon
Bu yöntemler ile istenmeyen tüylerden kısa süreli kurtulmak mümkündür. Ancak bu yöntemler ile devamlı uygulama yapmak soruna anlık bir çözüm olmakla birlikte, zaman kaybına neden olur.
İstenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak için son yıllarda lazer teknolojisinden yararlanılmaktadır. Lazer epilasyon yöntemi ile pürüzsüz bir cilde ulaşmak mümkün.
Lazer Epilasyon Nedir?
Lazer ışınının, cilde zarar vermeden kıl folikülünü çevreleyen hücrelerin içinde bulunan melanin pigmentini hedef alarak hücreyi tahrip etmesi işlemidir. Lazer ışını ile tahrip edilen kıl köklerinden yeni kıl çıkmaz.
Son yıllarda yaygın olarak kullanılan lazer teknolojisi ile istenmeyen tüylerden pratik, acısız, güvenli ve kalıcı bir şekilde arınmak mümkün.
Lazer Epilasyon Yöntemleri Nelerdir?
Lazer epilasyon sistemleri dalga boylarına ve buna bağlı olarak etki alanlarına göre dörde ayrılır. Bu yöntemler arasında en çok tercih edilen literatürün tek gerçek lazer olarak kabul ettiği ve yaygın olarak kullanılan yöntem; Alexandrite lazer epilasyon sistemleridir.
Ruby Lazer
Yakut Lazer olarak da bilinen bu sistem 694 nanometre dalga boyu ile çok kısa tüylerde, özellikle açık cilt tiplerinde ve dudak üstü gibi bölgelerde kullanılır. Ruby lazer sistemi kıl folikülünü yok etmek yerine daha ince hale getirdiği, kalıcı bir epilasyon yöntemi olmadığı ve ciltte lekelenme gibi istenmeyen sonuçlar doğurabildiği için uzun yıllardır tercih edilmemektir.
Alexandrite Lazer
Amerika FDA onaylı en hızlı ve etkili sonucun alındığı, cilde hiçbir zararı olmayan ve kalıcı yan etkilerin görülmediği lazer epilasyon sistemleridir.
Alexandrite lazer sisteminin dalga boyu 755 nanometredir. Çevre dokuya hiçbir zarar vermeden kıl köküne odaklanır. Sahip olduğu dalga boyu sayesinde özellikle koyu renk kıl köklerinde çok iyi sonuçlar alınır. Özellikle açık tenle ve siyah kıl köklerine sahip kişilerde etkili sonuçların alınmasını sağlar.
Alexandrite lazerin kullandığı soğutmalı sistem sayesinde uygulama sırasında acı hissi minimum seviyeye indirilir. Aynı zamanda bu soğutmalı sistem uygulama sonrasında iz kalmasını da engeller.
Alexandrite lazer sistemleri ile yapılacak uygulamadan önce cilt rengi, kıl yapısı, rengi ve yoğunluğu göz önüne alınarak en uygun doz belirlenmelidir. Böylece yeterli seans süresinde yapılan uygulamaların ardından kalıcı sonuçlar alınır.
Alexandrite lazer sistemleri içerisinde L.A.E Alexandrite lazer cihazları diğer cihazlara göre daha hızlı, daha güçlü, daha etkili ve daha konforludur.
Aynı zamanda kıl dönmesi, batık kıl, akneli kıl köklerinin tedavisinde, ayva tüy ve ince kıl köklerinde kolaylıkla kullanılır.
Diode (Buz) Lazer
810 nanometre dalga boyu ile daha derine ulaşım sağlar ancak Alexandrite lazer sistemine göre melanin emili daha azdır. Derin atışlar ağrıya sebep olabildiği için cilt rengi açık ve kıl yapısı koyu alanlarda Alexandrite lazer tercih edilmelidir.
Diode lazer sistemi kontakt lazer cihazları kullandığı için hijyen sorunlarına neden olabilir. Teknik özellikleri nedeniyle atış süreleri daha uzun sürer. Bununla birlikte ciltte yaralanma, yanık, renk değişimleri, kızarıklık ve şişlik gibi yan etkilere sebep olabilir.
Nd:YAG Lazer
1320 nanometre dalga boyu ile melanin tarafından en az emilen ışını sağlar. Damar ve leke tedavilerinde kullanılan bir yöntemdir. Renge fazla duyarlı bir sistem olmaması nedeniyle koyu ten rengine sahip olan kişilerde ve bronzlaşmış tenlerde kullanımı önerilir.
Uygulama esnasında hissedilen acının yüksek olması ve kıl köklerinde oluşması beklenen seviyede tahribat yaratamaması, ciltte yanma ve lekelenme gibi yan etkilere sebep olması nedeniyle tercih edilmeyebilir.
Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır?
Cilt tipine ve kılların rengine göre belirlenen lazer epilasyon işlemi temizlenmiş cildin soğutulmasıyla lazer ışınlarının kıl köklerinde hasar yaratması amacıyla cilt yüzeyine yapılan atışlar şeklinde uygulanır.
Hangi Bölgelere Uygulanabilir?
- Yüz (Dudak üstü, yanaklar, çene, alın, şakak ve favoriler)
- Burun
- Kulak
- Koltuk Altı
- Kollar
- Bacaklar
- Sırt
- Boyun
- Ense
- Dekolte
- El ve Ayaklar
- Göbek
- Kalça, Basen
- Genital Bölge
Lazer Epilasyon Neden Tercih Edilmeli?
Lazer epilasyonun diğer epilasyon yöntemlerinden farkı istenmeyen tüylere kalıcı ve kesin çözüm getirmesidir. Aynı zamanda acısız ve pratik bir uygulama sağlayarak, devamlılık isteyen, geçici yöntemlerle kıyaslandığında zaman ve para tasarrufu sağlar.
Lazer Epilasyon Güvenli Bir Yöntem mi?
Lazer teknolojisinden tıbbi ve estetik alanlarda pek çok amaçla yaygın bir şekilde faydalanılmaktadır. Lazer epilasyon sistemleri ise son yirmi beş yılda güvenle başvurulan zahmetsiz ve kesin sonuç veren bir yöntemdir. Tümüyle güvenilir olan bu yöntemin uygulanmasının sağlık açısından hiçbir zararı bulunmamaktadır.
Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanabilir?
12 yaşından büyük olması koşuluyla cilt ve kıl yapısı uygun bulunan herkese uygulanabilir.
Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanamaz?
- Uygulama bölgesinde deri hastalığı bulunanlarda
- Cilt kanseri durumunda
- Şiddetli kalp rahatsızlığı olanlarda
- Şeker hastalarında
- Epilepsi rahatsızlığı bulunanlarda
- Yüksek tansiyon hastalarında
- Bazı ilaç tedavisi gören kişilerde
- Cilt soyma ürünleri kullanımın üzerinden 15 gün geçene kadar
- Roacutan kullanımın üzerinden 6 ay geçene kadar
Uygulanmamalıdır. Düzenli ilaç tedavisi gören kişiler, öncelikle hekimlerine danışmalıdır.
Lazer Epilasyon Kaç Seans Sürer?
Kıl kökleri anajen(aktif) ve telojen(pasif) halde bulunurlar. Lazer ışınları aktif halde bulunan kıl köklerinde tahribe neden olarak etkili olan bir yöntemdir. Pasif halde bulunan kıl köklerinin aktif döneme geçmeleri nedeniyle uygulama birden kez yapılır.
Lazer epilasyondan etkili bir sonuç alabilmek adına seans sayıları uygulama yapılacak kişinin kıllarının kalınlığı, sıklığı, rengi ve cilt tipine göre belirlenir. Bu belirleyenler nedeniyle kesin bir sayısı vermek doğru değildir ancak ortalama 3 ile 7 seans arasında kalıcı bir sonuca ulaşılır.
Seans Aralıkları Ne Kadardır?
Seanslar uygulama yapılacak bölgeye göre değişmekle birlikte yüz bölgesinde 3 ile 6 haftada bir, diğer bölgeler için 6 ile 8 haftada bir tekrarlanır. İleriki seanslarda aralıklar uzar, daha uzun aralıklarla yapılan seansların sonunda tüylerin tamamen bitmesiyle lazer epilasyon süreci sonlandırılır.
Seanslar Ne Kadar Sürer?
Lazer epilasyon seans süresi uygulamanın yapılacağı bölgenin genişliği, bölgedeki kıl yoğunluğu ve tipine göre belirlenir. Belli bölgeler için ortalama seans süreleri:
- Bıyık ve çene bölgesi için 1-3 dk.
- Yüz bölgesi için 4-5 dk.
- Sırt bölgesi için 25 dk.
- Bacaklar için 35-40 dk.
- Tüm vücut için 1-1.5 saat
Uygulama Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?
Lazer epilasyon seanslarından beklenen sonuçların alınabilmesi için, seanslar sürerken cımbız, ağda gibi diğer epilasyon yöntemleri kullanılmamalıdır.
Lazer Epilasyonun Etkileri Kalıcı mıdır?
İstenmeyen tüylerin bulunduğu bölgenin cilt tipi, tüylerin yapısı, kalınlığı ve renk koyuluğu gibi etmenler göz önüne alınarak, profesyonel uygulayıcı uzmanlar tarafından seçilen en uygun lazer sistemi ile ilk seanstan itibaren tüylerde azalma başlar. Yeterli seans sayısında uygulamanın ardından kalıcı sonuçlar elde edilir.
Lazer Epilasyon Uygulaması Acı Verir mi?
Lazer cihazlarının çoğunda soğuk hava üfleyerek rahatlık hissi veren sistemler mevcuttur. Bu sistemler sayesinde acı hissi minimum seviyeye indirilir. Uygulama yapılan bölgenin hassasiyeti ve kişinin acı eşiği gibi faktörler nedeniyle acı hissini azaltacak anestezik kremler uzman tarafından işlem öncesinde cilde uygulanır.
Lazer Epilasyonun Yan Etkileri Var mı?
Lazer teknolojisinden yararlanılan lazer epilasyon yöntemi cilde ve tez bezlerine zarar vermeden, yalnızca kıl köklerini hedef aldığı için zararsız ve güvenli bir uygulamadır.
Nadiren de olsa uygulama sonrasında kızarıklık ve kabarma gibi geçici yan etkiler oluşabilir. Olası yan etkiler uygulamayı takip eden 5-30 dakika içerisinde tümüyle kaybolur. Ciltte herhangi bir rahatsızlık hissi oluşmaz.
Uygulamanın ardından ciltte hasar, kalıcı iz veya leke oluşmamalıdır. Bunun için de cilt rengi, kıl yapısı ve yoğunluğu gibi etmenler gözetilerek doğru sistem seçilmeli ve uygulama uzman kişilerce, güvenli kuruluşlarda yapılmalıdır. Doğal olmayan yan etkilerle karşılaşmamak adına sağlığı öncelik belirlemeyen, ticari yaklaşımlı uygulama merkezlerinden kaçınılmalıdır.
Lazer Epilasyon Pahalı mıdır?
Sir, ağda, ip gibi diğer epilasyon yöntemlerinin ömür boyu ayda 1-2 kez kullanılmak zorunda olduğu göz önüne alınırsa kalıcı bir yöntem olan lazer epilasyon seansları pahalı değildir. Ayrıca, seans başı fiyatlandırmalar ile yapılabilen ödemeler mevcuttur.
Lazer Epilasyon Sonrası
Uygulama yapılacak bölgenin cilt rengi, kıl yapısı ve yoğunluğuna göre seçilen lazer sistemi ile uygulamanın ardından oluşabilecek hafif kızarıklık veya kabarma dakikalar içerisinde kaybolur. Kişiler gündelik yaşamlarına sorunsuz devam edebilirler.
Yaz Aylarında Uygulanabilir mi?
Lazer epilasyon her mevsimde uygulanabilir. Yaz aylarında lazer uygulaması yapılmadan önce kişinin bronzlaşıp bronzlaşmadığına bakılır. Kişi kendi ten renginse ise Alexandrite, bronzlaşmış ve kendi ten renginde değil ise Nd-YAG lazer sistemi ile lazer epilasyon uygulaması yapılabilir.
Yüz Bölgesinde Lazer Epilasyon Uygulaması
Cildimizin en önemli ve hassas bölgelerinden olan yüz bölgesi, aynı zamanda istenmeyen tüylerin en sık görüldüğü bölgedir. Bu bölgedeki istenmeyen tüylerden arınmak daha uğraştırıcı ve zorken, lazer sistemleri ile kolayca ve etkili şekilde istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkündür.
Yüz bölgesinde bulunan tüyler, vücudun diğer bölgelerindeki tüylere renk, kalınlık ve derinlik gibi yönlerden farklılık gösterebilir. Uygulanacak lazer sistemleri seçilirken uzman tarafından tüy yapısı, ten rengi gibi faktörler göz önünde bulundurarak en uygun yöntem belirlenmelidir.
Yüz Bölgesine Lazer Uygulamadan Önce
Uygulamadan önceki 3-4 hafta cımbız, ip, ağda gibi yöntemler bırakılmalıdır.
Yüz Bölgesine Lazer Uygulaması Kaç Seans Sürer?
Yüz bölgesinde bulunan tüyün yapısı ve rengine göre, seans sayısı kişiye göre belirlenir. Ortalama seans sayısı genel olarak 8-10 seanstır. Bu seanslar 1 aylık aralıklarla gerçekleştirilir.
Yüz Bölgesine Lazer Epilasyon Uygulandıktan Sonra
Lazer ışınları kıl köklerini tahrip ederek kalıcı etki yaratan bir yöntem olduğu için uygulama sonrasında nadiren de olsa tüy köklerinde kabarma, hafif kızarıklık ve kabuklanma gibi geçici etkiler görülebilir. Bu etkiler 1-3 saat arasında tamamen yok olur.
Uygulama sonrası dikkat edilmesi gerekenler:
- Yüz bölgesine lazer uygulamasının ardından en az 8 saat boyunca yüz su ile temas ettirilmemelidir.
- Kimyasal peeling ve cilt soyma içeren işlemler lazer epilasyonun sonrasında tahriş oluşturmaması adına bir süre cilde uygulanmamalıdır.
- Uygulama sonrasında 1-2 gün yoğun makyajdan uzak durulması cilt için sağlıklı bir seçim olacaktır.
- Yoğun güneş ışınlarına maruz kalmaktan kaçınılmalı, yüksek faktörlü güneş koruyucu ürünler kullanılmalıdır.
Cilt Rengi ve Lazer Epilasyon
Lazer epilasyon sistemleri her cilt renginde kullanılabilen ve etkili olan bir epilasyon yöntemidir. Ancak beyaz tenli kişilerde bulunan koyu renkli kıllarda daha kısa sürede sonuç alınır.
Beyaz, Sarı ve Ayva Tüylerde Etkili midir?
Lazer sistemleri koyu renkli kıllarda daha hızlı ve başarılı sonuçlar verse de lazer ışınları beyaz, sarı ve ayva tüyleri de görmektedir. Doğru lazer sistemi ve doğru uygulama ile her türlü tüyden kurtulmak mümkün.
Hamilelikte Lazer Epilasyon
Lazer uygulamasının gebelerde yan etkisine dair herhangi bir tıbbi açıklama mevcut değildir. Ancak hamilelik riski olan kadınların epilasyon uzmanını bilgilendirmesi ve hamilelik süresince vücudun ön kısmına lazer epilasyon yapılmaması gerekir.
Hormonal Bozukluğu Olanlarda Lazer Epilasyon
Hormon bozuklukları tıbbi bir tedavi isteyen rahatsızlıklardır. Hormon bozukluğu bulunan kişi öncelikle bu durumla ilgili uygun bir tedavi almalıdır. Tedavi sırasında lazer epilasyon sistemleri uygulanabilir ancak hormon bozuklukları nedeniyle kılların tamamen yok edilmesi zorlaşacağı için lazer seanslarında artış gerekebilir.
Bitirme Garantisi Nedir?
Lazer teknolojisi ile istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak mümkündür. Ancak nadiren de olsa bazı kişilerde uygulama bölgesinde yüzde 3 ile 5 gibi az bir oranda da olsa bazı tüyler lazer ışınlarından etkilenmeyecek ölçüde incelerek kalabilir.
Tümüyle ticari bir yaklaşım olan bitirme garantisi, herkesin kıl yapısı ve DNA’sı birbirinden farklı iken herkeste yüzde yüz kesin sonuç vadetmektedir. Gerçek lazer epilasyon sistemi olmayan IPL, foto ışık gibi yöntemlerle bitirme garantisi verilerek, bu hizmetleri alan kişiler mağdur edilmektedir.
Lazer hizmetlerinden daha uygun fiyatlandırmaya sahip bu hizmetlerin fazla seans yapmaları da cilt sağlığı açısından sakıncalı olabilir.
Kontrol Seansı Nedir?
Ticari yaklaşıma sahip kimi kurumlarca seans sayısını ve karşılığında alınan total ücreti arttırmak için yapılan bir uygulamadır. Lazer epilasyon uygulaması sırasında uygulama bölgesi cihaz tarafından tümüyle taranır. Bu sebepten aynı bölgeyi tekrar taramak ve kontrol etmek gerekmez. Ancak kullanılan lazer sisteminin yetersizliği bu kontrolleri gerektirebilir.
Erkeklerde Lazer Epilasyon
Son yıllarda lazer teknolojisinden tıbbi ve estetik alanlarında aktif olarak yararlanılmaktadır. Lazer ışınları sayesinde herkes istenmeyen tüy sorununa kalıcı bir çözüm bulabilmektedir.
İyi bir görünüş ve kendinden memnun olma hali yalnızca kadınların talep ettiği durumlar değildir. İstenmeyen tüyler ve androjen seviyesine bağlı olarak gelişen aşırı kıllanma sorunu erkeklerde yaygın görülmektedir. Lazer epilasyon sistemleri ile bu sorunlardan kolayca ve kalıcı bir şekilde kurtulmak mümkün.
Lazer Epilasyonun Uygulandığı Bölgeler
Yüz bölgesinde:
- Sakal bölgesi
- Boyun çevresi
- Yanaklar
- Kaş üstü
- Kaş ortası
- Ense
- Kulaklar
Vücut bölgesinde:
- Omuz
- Sırt
- Bacaklar
- Göğüs
- Kollar
- Koltuk altları
- Genital
Lazer epilasyon seans süreleri uygulama yapılacak alanın genişliğine göre değişkenlik gösterir. Erkekler için lazer epilasyon uygulamasında omuz ve sırt bölgesi yaklaşık 40-50 dakika, göğüs ve kollar 20-30 dakika sürmektedir. Koltuk altları seansları 5-6 dakika, yüz bölgesi seansları ise ortalama 2-3 dakikadır.
IPL nedir?
Kuaförler, güzellik salonları ve merkezleri gibi lazer kullanım yetkisi olmayan yerlerde kullanılan IPL, foto ışık ve mavi ışık yöntemleri gerçek lazer epilasyon yöntemi değildirler.
IPL, yoğun atımlı bir ışıktır. IPL ile cildin yüzeyinde bulunan tüyler yakılarak, tütsüleme yapılır ancak bu uygulama lazer epilasyon uygulamasının yaptığı gibi kıl köklerine ulaşmadığı için kalıcı ve başarılı sonuçlar vermez.
Kalıcı çözümler için, herhangi bir cilt reaksiyonu oluşturmadan, her türlü cilt rengine ve kıl yapısına etki eden Alexandrite lazer sistemleri tercih edilmelidir.
İğneli Epilasyon Nedir?
İnce ve yumuşak iğnelerle kıl köküne zayıf akımlı elektrik vererek, kıl köklerinin tahrip edilmesi işlemidir. İğneli epilasyon işlemi ile tahrip edilen kıl cımbızla çekilerek alınır.
Uzun yıllardır kullanılan, hızlı bir etki ve kalıcı bir sonuç veren iğneli epilasyon yöntemi; açık renkli, beyaz, kızıl, ince kıl köklerinde ve hatta ayva tüylerde etki gösterebilmektedir. Aynı zamanda her türlü cilt tipi ve renginde uygulama imkânı da sağlar. Bundan dolayı, lazer epilasyon uygulamasının ardından seyrek olarak kalan dirençli tüylere uygulanabilir.
İğneli Epilasyon Güvenli midir?
Oldukça etkili bir yöntem olan iğneli epilasyon, uzmanlar tarafından hijyenik bir şekilde uygulandığı sürece güvenli bir yöntemdir. Uygulama esnasında sterilize edilmiş ve kişiye özel iğne kullanımı bulaşıcı hastalıklardan korunmayı sağlar.
İğneli Epilasyon Acı Verir mi?
İğneli epilasyon uygulaması sırasında duyulan acı kişinin acı eşiğine, uygulama yapılan makine modeline ve kullanılan yönteme göre değişkenlik gösterir. Gerekli görülürse uygulama öncesinde anestezik kremler kullanılarak acı/ağrı hissi azaltılır.
İğneli Epilasyonun Yan Etkileri Var mıdır?
Uygulamanın hemen sonrasında ciltte hafif kızarıklık ve şişlik gözlemlenebilir. Ancak işlem sonrası uzman tarafından önerilen kremler ile bu yan etki kısa sürede geçer.
İğneli Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanabilir?
Tüm vücuda, kulak ve alın bölgesi haricinde yüz bölgesine ve hatta göz altı bölgesine güvenle uygulanabilir. Uygulama hem her çeşitte tüye kalıcı etki eder hem de yüksek anti aging görevi de görür.
Etkili Sonuç İçin Kaç Seans Gereklidir?
İğneli epilasyonun etkisi ilk seanstan itibaren fark edilir. İstenen sonuçların alınması için uygun görülecek işlem süresi uygulama yapılan alan ve kıl yoğunluğuna göre kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Başlangıçta sıklıkla yapılan seanslar gittikçe seyrekleşir ve sonunda kıl kökleri tamamen tahrip edilmiş olur.
Kimlere İğneli Epilasyon Uygulanamaz?
- Hamilelere
- Diyabet rahatsızlığı olanlara
- Kanser hastalarına
- Sedef hastalığı bulunanlarda
- Yaygın varisi bulunanlarda
- Kalp pili olanlarda
- AIDS hastalığı olan bireylere
İğneli epilasyon yöntemi uygulanmamalıdır.
Uygulama Öncesinde Nelere Dikkat Edilmeli?
İğneli epilasyon seansına yorgun, uykusuz ve dinlenmeden gelinmesi durumlarında hassasiyet artabileceğinden işlem sırasında hissedilen acı artar. Bu sebepten böyle durumlarda işlem yapılması önerilmez.
Uygulama Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?
İğneli epilasyon seansı sonrasında kişi gündelik hayatına geri dönebilir. Uygulama sonrasında nadiren de olsa görülen kızarıklık ve şişlikler geçicidir, beklenmeyen bir etki görülmesi halinde bir dermatoloğa danışılmalıdır.
Kıl Dönmesi (Batık)
Kılın deri içinde kalması veya deri dışına çıktıktan sonra tekrar deri içine girmesi durumudur. Kıl dönmesi, kıl kökünde kızarıklık, şişlik, kabartı, irin oluşumu ve cilt yüzeyinde leke ile görülebilir.
Kıl Dönmesi Kimlerde Görülür?
Her yaştan ve her cinsiyetten kişide kıl dönmesi sorunu görülebilir. Erkeklerde özellikle kuyruk sokumu ve boyun bölgesinde görülürken kadınlarda sıklıkla bacak, kalça, kasık, koltuk altı ve genital bölgede rastlanır.
Başlıca nedenleri:
- Cilde özensiz davranmak
- Epilasyon yöntemlerinin sıklıkla değiştirilmesi
- Yetersiz nemlendirme
- Genetik faktörler
Kıl Dönmesi Bulunan Cilde Yapılmaması Gerekenler?
Kıl dönmesi tedavisinde yaygın olarak doğru bilinen yanlış yöntemler uygulanır. Bunların bazıları: cildi fazla keselemek, jilet kullanmak, dermatolog veya uzman tarafından önerilmeyen bitkisel karışımlar kullanmak, tırnakla müdahale etmektir.
Yanlış yöntemlerin uygulanması ile sorun devam ederken, aynı zamanda ciltte hasar ve kalıcı lekeler de oluşabilir. Bu gibi istenmeyen durumlarla karşılaşmamak adına doğru yöntemlere başvurmak gereklidir.
Kıl Dönmesi Nasıl Tedavi Edilebilir?
Kıl dönmesi hem estetik kaygılara neden olan hem de ileri safhalarda apseyle beraber görülerek fiziksel rahatsızlık yaratabilen bir sorundur. Bu sorunun ameliyatlı ve ameliyatsız tedavileri mümkündür. İlerlemiş haldeki kıl dönmelerinde öncelikle cerrahi tekniklerle apse boşaltılır.
Lazer tedavisi ise kıl köklerini tahrip ederek kıl çıkışını kalıcı olarak durdurabildiğinden, ters büyüyen kıllar ve sebep olduğu kıl dönmesi ve kıl batması sorununda etkili ve önleyici, kesin bir çözüm yöntemidir.
İlk seansımdı çok memnun kaldım. İnşallah hep böyle olur. Mutlu yıllar.