Diyot Lazer
Diode lazer epilasyon alexandrite lazere göre melanin emilimi azdır. Kılı tahrip etmeye yetecek emilim gerçekleşir. Diode Lazer yeni bir yöntemmiş diyenler sistemle yeni tanışmış yada duymuşlardır.
Diyot Lazer Epilasyon
Diyot Lazer epilasyon alexandrite lazere göre melanin emilimi azdır. Kılı tahrip etmeye yetecek emilim gerçekleşir. Diode Lazer yeni bir yöntemmiş diyenler sistemle yeni tanışmış yada duymuşlardır. Eski bir lazer teknolojisi olan diyot lazer sistemi soğutmalı veya kontakt lazer cihazları kullanılmaktadır. Diyot lazerler kontakt olarak kullanıldığından dolayı hijyen açısından sorun teşkil edebilmektedir. Pulse süresi cihazın teknik özelliklerinden dolayı uzundur. İnce kıllarda etkinliği az, derin ve kalın kıllarda etkisi fazla olabilir. Diyot dalga boyu alexandrite lazerlere göre daha derinlere ulaşır fakat çok ağrılıdır.
Diode lazer 2007 yılında Alma Lasers tarafından icad edilerek Soprano Diod Lazer cihazları olarak dünya satışına sunulmuştur. Günümüzde ütüleme epilasyon diod teknolojisi olarak yer almaktadır.
Dalga boyu: 800, 810 nm
Nokta boyutu: 9 mm
Fluence: 10-40
Darbe genişliği: 5-30 ms
Diyot lazer epilasyon yan etkileri nelerdir?
Bazı yaralar, yanıklar, deri renk değişikliği, kızarıklık ve şişlik olabilir.