İğneli Epilasyon
İğneli epilasyon; çok uzun yıllardan beri kullanılan (yaklaşık 120 yıldır), vücuttaki bütün kıllarda uygulanabilen, kıl köküne yakın yerleşimli kök hücrelerin tahrip edilmesi tekniğine dayanan, kalıcı ve etkili bir epilasyon uygulamasıdır.
İçindekiler
Epilasyon İçin Ekonomik ve Sağlıklı Çözüm: İğneli Epilasyon
İğneli Epilasyon Nedir?
İğneli epilasyon; çok uzun yıllardan beri kullanılan (yaklaşık 120 yıldır), vücuttaki bütün kıllarda uygulanabilen, kıl köküne yakın yerleşimli kök hücrelerin tahrip edilmesi tekniğine dayanan, kalıcı ve etkili bir epilasyon uygulamasıdır. Yöntemin en önemli özelliklerinden biri de açık renkli, kızıl, beyaz, ayva tüy, ince kıl köklerinde de etkili olmasıdır. Bu özelliğinden dolayı, lazer epilasyona direnebilen tektük tüyler olduğu zaman denenebilir.
Nasıl Uygulanır?
İğneli epilasyon işlemi yapılacak bölge bol su ile temizlenir. Ardından alkolle tampon yapılır. Kıl köküne paralel olacak şekilde iğneyle girilir ve düşük bir elektrik akımı verilerek tahribat sağlanır. İğne çıkarılmadan önce de elektrik akımı kesilir. Bu işlemden sonra eğer tahribat yeterli olmuşsa kıl kendiliğinden folikülden çıkar. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanılan iğnelerin sterilize edilmiş ve tek kullanımlık olmasıdır.
Uygulama sonrası hemen sonuç elde edilmeyebilir. Çünkü kıl kökü hücrelerinin aktif üreme zamanları birbirinden farklılık gösterebilir. İşlem sırasında bu dönemde olan kıllar daha kolay yok edilir. Seans aralığı ve süresi bölgedeki kıl yoğunluğuna, rengine ve çıkış süresine göre kişiden kişiye değişkenlik gösterir.
İğneli Epilasyon Sonrası
Tedaviden sonraki bir gün içerisinde parfüm, deodorant gibi cildi tahriş edebilecek ürünlerin kullanılmamalı, sonraki üç gün içerisinde de güneş ışığına direkt maruz kalınmamaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Deri sıcak suya maruz bırakılmamalı, keseleme işlemi yapılmamalıdır. Ilık suyla temizlik tavsiye edilir. Enfeksiyon oluşma ihtimaline karşı da uygulama bölgesine antibiyotik pomad sürülmesi önerilir.Böylece oluşabilecek sorunlar ortadan kaldrılmış olmaktadır.
İğneli epilasyon kulak ve alında bulunan kıllar için uygulanmaz.
Uygulama Yapılmaması Gereken Durumlar
Kişinin seansa çok yorgun, dinlenmemiş, uykusuz bir şekilde gelmemesi bu durumlarda işlem yapılmaması önerilir. Çünkü bu şekilde hassasiyet artacağından hissedilen acı da artar. Kişide hamilelik, diyabet, kanser, sedef hastalığı, AIDS, yaygın varis, kalp pili varlığı gibi durumlarda asla uygulama yapılmaz.
Yan Etkileri Nelerdir?
İşlem ne kadar özenli yapılırsa yapılsın yan etki görülme olasılığı azda olsa zaman zaman görülebilir. En sık görülen yan etkiler, uygulama yerinde oluşan kızarıklık ve şişliktir. Bu yan etkiler çok belirgin olmadığı için kişiler günlük yaşamlarına geri dönebilmektedirler. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde mutlaka bir dermatologa başvurulmalıdır.